Már lá­to­gat­ha­tó a Gyöngy­élet!

Már látogatható a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum legújabb tárlata, Gyöngyélet címmel, mely Népi ékszer a 21. században alcímet viseli, és a Budai Vigadó pinceszintjén található különleges kiállítóterében, középkori vártermünkben kapott helyet. A tárlatról Üveges Krisztina, a kiállítás egyik kurátora nyilatkozott a Petőfi TV munkatársainak: 

 

 

A tárlat, mely csak vezetéssel, előre meghirdetett időpontokban látogatható,  20. és 21. századi népi iparművészek és designerek népi motívumok ihlette ékszereit mutatja be, és a kortárs anyaghasználat interaktivitását és a népi motívumok mai reflexióját vegyítik. Ezek a népművészeti díszek együtt még sosem voltak láthatóak a nagyközönség számára, így igazi csemegeként tálaljuk őket egy különleges helyszínen. A tárlatvezetési időpontok: 

 

 

A tárlatvezetés hossza: ~45-50 perc. Egy tárlatvezetés alkalmával maximum 15 főt tudunk fogadni. Várunk minden kedves érdeklődőt szeretettel!

 

Vé­get ért az idei Folk­szög­let

Néptánc- és népdaltanítással, koncertekkel, folkkocsma-kvízzel, esténként pedig fergeteges táncházzal várta a hagyományos magyar kultúra rajongóit a július 16. és 20. között megrendezett Gombaszögi Nyári Tábor.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!