1100 éve Eu­ró­pá­ban, 20 éve az Uni­ó­ban

1100 éve Európában, 20 éve az Unióban címmel kulturális programsorozat indult útjára. A rendezvénysorozat abból az alkalomból született, hogy 2024. július 1-jével Magyarország átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. Első állomása Székesfehérváron augusztus 10–11-én, a Királyi Napokon lesz, aztán Sopronba, a Páneurópai Piknikre érkezik majd. 

A Hagyományok Háza gyermek- és ifjúsági események szervezéséve kapcsolódik a gazdag programkínálathoz, melyhez többek között olyan stratégiai intézmények csatlakoztak még, mint a Szépművészeti Múzeum, az MNMKK Magyar Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Táncszínház. A 19 vármegyét felölelő kulturális programkavalkád a kisgyerekektől a nyugdíjas korosztályig minden korcsoportot megszólít.

 

„Mi, magyarok büszke nemzet vagyunk, ami egyszerre kiváltság és felelősség. Ezt az identitást a kultúránkkal tudjuk erősíteni és közösségekben élhetjük meg. Ez az eszmei célja az 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban című programsorozatnak és a Kultúra.hu Mi, magyarok című aloldalának, amely ma indul el.” - fogalmazott a sajtótájékoztatón Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter Sopronban. 

Ennek az eseménynek összefoglalóját a kultura.hu/mimagyarok weboldalon lehet teljes terjedelmében elolvasni:

https://kultura.hu/elindult-a-kultura-hu-mi-magyarok-cimu-aloldala/

 

 

 

 

Vé­get ért az idei Folk­szög­let

Néptánc- és népdaltanítással, koncertekkel, folkkocsma-kvízzel, esténként pedig fergeteges táncházzal várta a hagyományos magyar kultúra rajongóit a július 16. és 20. között megrendezett Gombaszögi Nyári Tábor.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!