In­ter­jú Both Mik­lós­sal

A Kultúra.hu online magazinban

"Both Miklós életéről könyvet lehetne írni"- kezdi el cikkét Pintér Laura a Kultúra.hu munkatársa, aki a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Folk_ME (Music Education) platform apropóján beszélgetett a Hagyományok Háza főigazgatójával, de a hosszú interjúban idegen kultúrák, könyvek és a tudatos utazás is szóba került. 

Fotó: Tuba Zoltán
Fotó: Tuba Zoltán
A Folk_ME platformról

"A Folk_ME program célja, hogy hagyományos népzenei tartalmakat tegyen elérhetővé digitális formában, és ezzel hozzájáruljon a kulturális örökség széles körű megismertetéséhez és népszerűsítéséhez. A platform egy sokoldalúan felhasználható online oktatási eszköztár, amely tanárok, diákok, amatőr és autodidakta zenészek számára egyaránt nyitott. A legmodernebb technikával felvett oktatóvideók, hangszerenként külön sávokra rögzített hanganyagok, dalszövegek, kották és eredeti forrásanyagok segítségével a felhasználók mélyebb betekintést nyerhetnek a népzenei műfajok sokszínűségébe és történetébe.

Ez a gyakorlati megközelítés elősegíti a zenei készségek fejlesztését és a kulturális örökség iránti érdeklődés elmélyítését. Emellett a nemzetközi népzeneoktatásba való integráció lehetőséget teremt a kulturális cserére és a különböző népzenei hagyományok közötti párbeszédre, elősegítve a kulturális diverzitás megértését és elfogadását"- mondta el az interjú során a Hagyományok Háza főigazgatója.
 

A cikk elérése

Reméljük, az idézett szöveggel sikerült felkelteni az érdeklődést a cikk elolvasása iránt, amelyet teljes terjedelmében a képre és a képaláírásra kattintva lehet elérni.

Fotó: Tuba Zoltán

Közvetlen link: https://kultura.hu/both-miklos-folk-me-interju/

Er­dély­ből Er­dély­be

Fehér Anikó Erdélyből Erdélybe című írását ajánljuk a Ritmus és hang blogon, mely Jávorszky Béla Kelemen László című életrajzi könyvéről és annak könyvbemutatójáról készült.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!