Kéz­mű­ves kép­zé­sek or­szág­szer­te

Országszerte 16 helyszínen összesen 34 kézműves tanfolyam indult/indul a Hagyományok Háza szervezésében, a Nemzeti Művelődési Intézet felkérésére.

A 60 órás akkreditált tanfolyamok célja olyan szakkörvezetők képzése, akik szakmai-módszertani ismeretekkel felvértezve helyi szinten fogják tudni továbbadni a mesterségbeli tudást.

A jelentkezők hímzést, nemezelést, csipkekészítést, kosárfonást, ékszerkészítést, tojásfestést és mézeskalács készítést tanulhatnak.

A helyszíneket java részt a Hagyományok Háza megyei hálózati partnerei biztosítják.

A program első kézműves hallgatói le is vizsgáztak a héten szebbnél szebb fonott kosarakkal. A vas megyei Gencsapátiban lévő tanfolyam oktatója a bejcgyertyánosi Pados Zoltán kosárfonó népi iparművész volt.

Péter Szidónia, a vizsga elnöke így fogalmazott: „El vagyok varázsolva a termékektől. A Mesterségek Ünnepéről érkeztem Gencsapátiba, és olyan érzésem van, mintha itt az folytatódna.”

Gratulálunk a végzetteknek, és örömteli tanulást kívánunk a most kezdő hallgatóknak!

 

Galéria

Er­dély­ből Er­dély­be

Fehér Anikó Erdélyből Erdélybe című írását ajánljuk a Ritmus és hang blogon, mely Jávorszky Béla Kelemen László című életrajzi könyvéről és annak könyvbemutatójáról készült.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!