Csí­ki Eme­se: Ősi tit­ko­kat fel­tá­ró Szé­kely her­bá­ri­um

Székelyföld, a rejtélyes vad vidék, ahol a nép ajkán fennmaradt hiedelmek és vérükbe ivódott szokásrendek határozzák meg még ma is a székelyek mindennapi létét. E föld őrzi az ősi, tiszta tudást, amely életerőt, életörömöt sugároz. Ez a tudás egyszerű! A gyógyfüvek levesbe kerülnek, a só a zokniba, a háj pedig a mellkasra. Bizalommal használni kell, amit a föld ad!

Csíki Emese gyógynövénytermesztő, csíkszeredai székelyként a szentábrahámi Csodakert megálmodója. Ő megpróbálja a természet erejével megteremteni a paradicsomi állapotokat imádott szülőföldjén. Családja több mint hatvan fajta gyógy- és fűszernövényt termeszt öko-kertjükben, a vadonból is gyűjtik a teába valókat, saját készítésű szárítóberendezésekben szárítják, majd a falubeliek kézzel csomagolják a jó ízű és illatos teakeverékeket és úri családok receptjei alapján készült fűszerkeverékeiket. Termékeik átkeltek már az Óperenciás tengeren is, a nagyvilág pedig gyönyörködve látogat el abba a kis székely faluba, ahol korábban csupán a 300 éves székely kúria várta, hogy szebb sorsot érjen.

Emese üzenetet hoz: a teremtett természet, Kárpát-medencénk bőséggel árasztja el népét, gyógyít minket, éltet! Fogadjuk ezen adományát őszinte hálával szívünkben, és tiszteljük nagyságát, szépségét, erejét!

 

Online regisztráció


Jegyár:

Teljesárú belépő: 800 Ft

HHBK: 400 Ft

Hallgatói kártya: 400 Ft

Nyugdíjas és diákjegy: 400 Ft

 

Korábbi előadások

 

További információ:

Legeza Márta

+36 30 731 1327

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!