Be­ne­dek Eni­kő: Ho­mo­ród­ka­rá­csony­fal­va gyógy­nö­vény­is­me­re­te

„Szerepem egyfajta kapocs a gyógynövények és az emberek között. Igyekszem összegyűjteni a még meglévő népi tudást a falubeliektől, de szakmai fórumokon, képzéseken is bővítem, amelyet visszafordítani, hasznosítani igyekszem a falumban. Mint falusi közösségben, a lelkészi lakáson számos ember megfordul, falubeliek is és vendégek is, így lehetőségem nyílik közelebb hozni a gyógynövények világát az emberekhez, kapcsolatokat kialakítani kutató szakember, az archaikus tudást hordozó falusiak és a gyógynövények iránt érdeklődők között.”

Homoródkarácsonyfalva Erdélyben, Hargita megyében található. Az 500 lelket számláló település 530 m tengerszinti magasságban, a Kis-Homoród völgyében fekszik. Földrajzi helyzetének köszönhetően a vidék növényvilága változatos.

Gyógynövényekkel kapcsolatos ismeretek fellelhetők napjainkban is az idősebb generációnál, illetve a fiatalok között is sokan fogékonyak a népi gyógyászati tapasztalatok alkalmazására, a gyógynövényekkel kapcsolatos tudáselemek elsajátítására.

 

Online regisztráció


Jegyár:
Teljesárú belépő: 800 Ft
HHBK: 400 Ft
Hallgatói kártya: 400 Ft
Gyerekjegy: 300 Ft
Több gyermeknél 20% kedvezmény

 

További információ:

Legeza Márta

+36 1 225 6018

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!