A ci­gány­tánc ha­gyo­má­nyai

A Közelebb című roma magazin a 2024. július 22-i adásában egyetlen témával foglalkozott: a Hagyományok Háza Szabadegyetem sorozatának évadzáró eseményével, amelynek címe A cigánytánc hagyományai volt. 

A rendezvény különlegessége, hogy 28 év eltelte után először adott elő Magyarországon a Hollandiában élő, magyar etnográfus Dr. Balázs Gusztáv. A nagyecsedi származású táncos, koreográfus, pedagógus, tánckutató a cigánytáncok hagyományairól és jellegzetességeiről mesélt a Szabadegyetem júniusi eseményén. 

Dr. Balázs Gusztáv a Szabadegyetem előadásán

Dr. Balázs Gusztáv a különleges videófelvételekkel illusztrált mindenre kiterjedő, izgalmas előadását Martin György emlékének ajánlotta, aki elindította őt a néptánckutatás felé. A Közelebb című roma magazin adását a képre kattintva nézhetitek vissza: 

 

Dr. Balázs Gusztáv táncot tanít a Hagyományok Házában

Az adás elérési linkje: https://mediaklikk.hu/video/kozelebb-roma-magazin-2024-07-22-i-adas/

 

Vé­get ért az idei Folk­szög­let

Néptánc- és népdaltanítással, koncertekkel, folkkocsma-kvízzel, esténként pedig fergeteges táncházzal várta a hagyományos magyar kultúra rajongóit a július 16. és 20. között megrendezett Gombaszögi Nyári Tábor.

In­ter­jú Both Mik­lós­sal

A Kultúra.hu munkatársa a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Folk_ME (Music Education) platform apropóján beszélgetett a Hagyományok Háza főigazgatójával.

Mes­ter­sé­gük cí­me­re

A Magyar Krónika hasábjain már olvasható legújabb kiállításunk, a Játéktól a mesterségig című tárlat ajánlója.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!