Mes­ter­sé­gük cí­me­re

Mesterségük címere: kosár, szőnyeg, nemez és…! 

Új kiállítás a Hagyományok Házában

"Hobbi vagy mesterség? Döntse el a látogató, hogy a Hagyományok Háza 47 szakmai vizsgát tett, tehát immár kézműves alkotónak nevezett hallgatója méltó-e a mester címre. Szerintünk igen. Kosárfonók, szőnyegszövők, nemezkészítők és társaik mutatják be mestermunkáikat július 12-től."- olvasható a figyelemfelkeltő szöveg a Magyar Krónika hasábjain, amely a Kallós Zoltán kiállítótérben berendezett, legújabb kiállításunk apropóján született. 

Népi mesterségek

"A Hagyományok Háza már évekkel ezelőtt ráérzett arra, sokakban ébredt fel a vágy arra, hogy tetszetős és hasznos tárgyakat alkossanak, ezért kézműves tanfolyamokat hirdettek meg a kedvelt népi mesterségek köréből, amely kurzusok némileg emlékeztetnek a régi inasok képzésére."- írja a Magyar Krónika a tegnap nyílt Játéktól a mesterségig című kiállításunk ajánlójában.

A cikk elérése

Reméljük, az idézett szöveggel sikerült felkelteni az érdeklődést a cikk elolvasása iránt, amelyet teljes terjedelmében a képre kattintva lehet elérni. Várunk mindenkit szeretettel a kiállításon, mely múzeumi nyilvántartási időben szeptember 25-ig látogatható!

Fotó:Sámson Réka
Fotó: Sámson Réka (Simples.hu)

Közvetlen link: https://kronika.hu/cikk/mesterseguk-cimere-kosar-szonyeg-nemez-es-uj-kiallitas-a-hagyomanyok-hazaban/ 

In­ter­jú Both Mik­lós­sal

A Kultúra.hu munkatársa a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Folk_ME (Music Education) platform apropóján beszélgetett a Hagyományok Háza főigazgatójával.

Er­dély­ből Er­dély­be

Fehér Anikó Erdélyből Erdélybe című írását ajánljuk a Ritmus és hang blogon, mely Jávorszky Béla Kelemen László című életrajzi könyvéről és annak könyvbemutatójáról készült.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!