Ütő­gar­do­nos kur­zus

„Eszerint kell ütni…!” 

Új képzés zenészek részére a Hagyományok Házában

Ugyan első látásra nem tűnik nehéz feladatnak a gardonozás, de amikor az ember magához veszi a hangszert, és játszana rajta, kérdések sokasága villan fel a fejében: hogyan is kell ezt megszólaltatni? Mi a feladata egy gardonosnak? Milyen ritmusokkal kell kísérni a különböző táncokat? Hogyan lehet variálni a különböző ritmusokat? Mi a különbség a gyimesi és a csíki gardonjáték között? 

2024 őszén ütőgardonos kurzust indít a Hagyományok Háza, amely során a gyimesi és a csíki gardonozás rejtelmeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A hangszerjátékon túl a résztvevők mélyebben megismerkedhetnek e két táj hagyományos népzenéjével, valamint lehetőség nyílik arra is, hogy zenekari tagként is kipróbálhassák a megszerzett tudást. A képzés nem akkreditált.

Képzési információk

Időbeosztás

2024. október 3., 7., 10., 14., 21., 28., minden alkalommal 17.30 – 19.30 óra között

Helyszín

Hagyományok Háza, Halmos-Karsai terem

Oktató

András Orsolya Erzsébet - Junior Príma díjas népzenész, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet Népzene és Néptánckutató osztály szakasszisztense

A képzés díja

A tandíj bruttó 30.000  Ft/fő.

A tandíjat egy összegben a következő bankszámlára kérjük befizetni:
Bankszámlaszám: 10032000-01739716-00000000    
Kedvezményezett neve: Hagyományok Háza
A közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alábbiakat: Ütőgardonos képzés 61201/6538 *jelentkező neve*

A jelentkezés menete

A tanfolyamra az alábbi linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet jelentkezni:

Jelentkezem a tanfolyamra - a jelentkezéshez kattinston az aláhúzott részre!
 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a jelentkezés a kért dokumentumok feltöltésével és a tandíj befizetésével válik érvényessé, a jelentkezési lap Gmailes e-mail-címmel lehet teljes körűen használni.

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 15.

A jelentkezés feltételei

A képzés népzenei előképzettséget igényel. A képzésre ütőgardonnal jelentkező zenészek jelentkezését várjuk.

Az online jelentkezési lap beküldésével a jelentkező elfogadja a jelen felhívásban írtakat (így különösen a részvételi díjjal, eszközökkel kapcsolatos és egyéb részvételi feltételeket), emellett hozzájárul személyes adatainak a következő célok érdekében történő kezeléséhez: a megadott adatokat a Hagyományok Háza a jelentkezés adminisztrációjához, a jelentkezettek értesítéséhez, a képzési szerződések előkészítéséhez használja fel. A jelentkezési lapot beküldő tudomásul veszi, hogy személyes adatai kezelésének egyéb feltételeit a Hagyományok Háza erre vonatkozó Adatkezelési Tájékoztatója https://hagyomanyokhaza.hu/hu/adatvedelem tartalmazza.

Kérjük, hogy a jelentkezési lapon pontos, a személyi igazolványában szereplő adatokat és valós elérhetőséget (cím, e-mail, telefonszám) adjon meg! 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentum feltöltése nélkül a jelentkezést nem tudja lezárni és elküldeni!

A jelentkezési határidő jogvesztő: a határidőn túl érkező jelentkezések érvénytelenek, így azokat a Hagyományok Háza nem bírálja el. 

Jelentkező tudomásul veszi, hogy a minimális létszám (12 fő) betöltésének hiányában a Hagyományok Háza a képzést nem indítja el, illetve a maximális létszám (20 fő) elérése esetén, az első 20 főn túli jelentkezők várólistára kerülnek, és csak az esetlegesen kieső résztvevők helyének feltöltése esetén, jelentkezési időrendi sorrendben van lehetőség a tanfolyamra való bekerülésre. A Hagyományok Háza a sikeres jelentkezésről e-mail formájában értesíti a jelentkezőket. 

További információ és tájékoztatás:

A Hagyományok Háza a képzéssel kapcsolatban kizárólag írásban ad felvilágosítást a jelentkezők részére. További tájékoztatás a Hagyományok Háza-tól, a major.brigitta@hagyomanyokhaza.hu e-mail-címen kérhető. 

A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

 

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!