Já­ték­tól a mes­ter­sé­gig - Tár­lat­ve­ze­tés

Fedezzük fel együtt a hagyományos mesterségek izgalmas világát a „Játéktól a mesterségig” kiállítás tárlatvezetésein!

Miről szól a tárlatvezetés?

A kurátorok vezetésének köszönhetően úgy vehetünk részt a Hagyományok Háza népi kézműves szakképzések műhelymunkáinak különlegesen megkomponált bemutatóján, hogy közben izgalmas történeteket hallhatunk a kiállított tárgyakról és alkotóikról, megtudhatjuk, milyen út vezet a kezdetektől a mesterművekig, és megcsodálhatjuk, hogyan születnek a lenyűgöző vizsgaremekek! A tárlatvezetésen megismerhetjük továbbá a kiállítás művészi koncepcióját is, amely összeköti a múltat a jelennel, és felfedezhetjük, hogyan kelnek életre a hagyományos kézműves technikák napjainkban!


Kinek ajánljuk?

Annak, aki szeretne többet megtudni arról, hogyan lesz egy kezdőből igazi mester. Akit érdekel a népi kézműves képzések felépítése, a hagyományos technikák modern alkalmazása, és hogy miként illeszthető be ezek az egyedi remekek a mindennapi életedbe.


A kiállítás üzenete

Reméljük, mindenki, aki részt vesz a vezetésen, megtalálja azt az inspirációt, amely aztán a mindennapok megszépítésében, a harmónia megteremtésében segítségére lesz. Talán még kedvet is kap ahhoz, hogy elsajátítson egy hagyományos mesterséget valamelyik kapcsolódó képzésünkön. A kiállítás nem csupán bemutatja a népművészetet, hanem új kapukat is nyit a hagyomány és a modern élet között.
 

 

Tárlatvezetések

A kiállításra külön tárlatvezetéseket is tartunk az alábbiakban meghirdetett időpontokban:

Szeptember 7., szombat 10:30
Szeptember 14. szombat 15:00
Szeptember 21., szombat 10:30

A tárlatvezetés időtartama ~ 40 perc.

Ára: 1000 Ft

A tárlatvezetés a belépőjegy árát nem tartalmazza! A belépőjegyekről itt tud tájékozódni és jegyet vásárolni!

Belépőjegy árak

diák belépő (6-26 év):
1 000 Ft

normál belépő (26-62 év):
2 000 Ft

nyugdíjas belépő (62-70 év):
1 000 Ft

A kiállítást díjtalanul látogathatják (csak a tárlatvezetés díja fizetendő - csak a jegypénztáron keresztül váltható 1000 Ft-os áron):
- a 6 év alatti gyerekek
- az Európai Gazdasági Térség 70. életévüket betöltött állampolgárai
- a fogyatékkal élők és kísérőik (jogosultanként egy személy)
- szakmai ICOM-kártyával rendelkezők
- a közoktatásban dolgozó pedagógusok az adott tanévre érvényesített pedagógus-igazolvánnyal
- Pulszky Társaság tagjai - az adott évre érvényes tagsági igazolvánnyal rendelkezők
- az újságírók (érvényes újságíró-igazolvány felmutatásával)

A díjtalan kiállítás belépőre jogosultak a tárlatvezetés jegyet csak személyesen a Hagyományok Háza jegypénztárában tudják előzetesen megvásárolni, érvényes igazolványuk bemutatása mellett. Kérjük, érdeklődjenek jegypénztárunk telefonszámán!

A kiállítás tárlatvezetés nélkül is látogatható, megvásárolt belépőjeggyel 2024. július 12. – szeptember 25. között, nyitvatartási időben: kedd-vasárnap: 10-18 óra között. A belépőjeggyel a Hagyományok Háza állandó kiállítása is, az "Illatok, ízek, formák" is megtekinthető!

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a ruhatár használata ingyenes és biztonsági okokból kötelező!

Kérjük, szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, esernyőjét és 30 cm (hosszú) x 25 cm (magas) x 15 cm (széles) méretnél nagyobb táskáját.  
Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű hátitáskákat csak elől viselve vagy kézben lehet bevinni.
Kabát kizárólag felöltve vihető be a kiállításokra, karon vagy vállon átvetve nem. Ha nem tartja magán a kabátot, kérjük, hogy a ruhatárba helyezze el azt.
A fentieken kívül tilos a kiállítótérbe vinni palackot, ételt, italt, gyermekjátékot, illetve bármit, ami a műalkotásokat veszélyezteti. 

 

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!