Ba­bai Dá­ni­el: „Hoz­zon borz­zsírt!” - Em­ber és ál­lat­vi­lág hal­vá­nyu­ló kap­cso­la­tai a gyi­me­si min­den­na­pok­ban

Előadás-sorozat a népi gyógyászatról

 

Ember és állatvilág kapcsolata Gyimesben egy rendkívül sokszínű Univerzum, amelyben számtalan érzés, előítélet, elmélyült tudás és tapasztalat, kulturális jelenség megfér, amelyek rengeteg vadon élő állatfajt magukba foglalnak a nagyragadozóktól a bársonyatkákig. Előadásunk e sokszínű világ olykor szédítően mély történeti és kulturális gyökereit bemutatva nyújt betekintést az emberek, a háziállatok és a táj vadon élő állatokkal való gyógyításába.

Babai Dániel, botanikus-néprajzos tizenkét éve járja a gyimesi Hidegség-patak völgyét, hogy a gyimesi gazdák növény- és állatismeretét, gazdálkodását mind jobban megismerje. A természet gondozása, a természet adta javakkal való fenntartható gazdálkodás áll vizsgálatai középpontjában.

 

Online regisztráció

 


Az előadás-sorozat célja, hogy az érdeklődőket a népi gyógyászat hihetetlenül izgalmas világába kalauzolja, és a résztvevőket megismertesse a Kárpát-medencei hagyományos, népi orvoslás kutatásának legfőbb eredményeivel. A felkért előadók a terület legjelesebb képviselői, a hagyományos orvoslás gyógymódjaival, a gyógynövények gyűjtésének, feldolgozásának és a növényi szerek elkészítésének lehetőségeivel, a gyakoribb betegségek gyógynövényekkel, növényi szerekkel történő megelőzésének és kezelésének lehetőségéivel ismertetik meg a látogatókat. 

 

Korábbi előadások
 
Jegyinformáció:

Teljesárú belépő: 1 000 Ft

 

További információ:

Legeza Márta

+36 30 731 1327

 

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!