Cso­da­ce­ru­za - Bá­rány

XX. évfolyam, 126. szám

 

Sütőforma

bárányos sütőforma

Ángyán Csilla: Bárány sütőedény forma – XXI. Fazekaspályázat II. díj – 2020

Ángyán Csilla az észak-nyugat magyarországi fazekasközpontok legjobb hagyományait viszi tovább gazdag díszítéssel, újrafogalmazott motívumokkal és ünnepélyes színhatással. A sütőedények összessége esztétikailag is kiemelkedő, változatos, a funkciónak tökéletesen megfelelő. Valóságos művészi munka a bárányalakos kalácssütő belsejének kidolgozása, melynek finom részleteit bepecsételések és írókával való díszítések adják.

 

Hol jártál, báránykám?

Énekeljetek velünk!

In­ter­jú Both Mik­lós­sal

A Kultúra.hu munkatársa a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Folk_ME (Music Education) platform apropóján beszélgetett a Hagyományok Háza főigazgatójával.

Er­dély­ből Er­dély­be

Fehér Anikó Erdélyből Erdélybe című írását ajánljuk a Ritmus és hang blogon, mely Jávorszky Béla Kelemen László című életrajzi könyvéről és annak könyvbemutatójáról készült.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!