Cso­da­ce­ru­za - Bá­rány

XX. évfolyam, 126. szám

 

Sütőforma

bárányos sütőforma

Ángyán Csilla: Bárány sütőedény forma – XXI. Fazekaspályázat II. díj – 2020

Ángyán Csilla az észak-nyugat magyarországi fazekasközpontok legjobb hagyományait viszi tovább gazdag díszítéssel, újrafogalmazott motívumokkal és ünnepélyes színhatással. A sütőedények összessége esztétikailag is kiemelkedő, változatos, a funkciónak tökéletesen megfelelő. Valóságos művészi munka a bárányalakos kalácssütő belsejének kidolgozása, melynek finom részleteit bepecsételések és írókával való díszítések adják.

 

Hol jártál, báránykám?

Énekeljetek velünk!

A csár­dás nyol­ca­dik örök­sé­günk!

2024. december 4-én, Paraguay fővárosában, Asunciónban az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottságának 19. ülésszakaszán egy újabb magyar kulturális kincs nyerte el a világ figyelmét és elismerését, ami ezennel már a nyolcadik örökségünk. 

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!