Új hely­szín­re köl­tö­zik ki­ál­lí­tá­sunk

Ezentúl új helyszínen, a Corvin téri székházunkban tehetjük próbára érzékszerveinket az Illatok, ízek, formák - Nézd kézzel, lásd szívvel című kiállításban.

Az interaktív tárlaton műtárgyak mellett például nemez memóriajáték, mézeskalács ütőfa-párosító, mézeskalácsfűszer felismerő, nemez útvesztő, érzelmeket kifejező cserépminta játék segíti az egészséges és érzékszervi fogyatékkal élő látogatókat, hogy élményszerűen ismerhessenek meg négy hagyományos mesterséget: a mézeskalácskészítést, a fazekasságot, a nemezelést és a pásztorélethez kapcsolódó népművészetet.

A kiállításhoz múzeumpedagógiai foglalkozások is kapcsolódnak, melyekre kicsiket és nagyokat egyaránt várunk, mindenkinek készülünk feledhetetlen pillanatokkal!

Az interaktív élménytár ingyenesen látogatható, a múzeumpedagógiai foglalkozásra pedig iskolás csoportokat várunk előzetes bejelentkezés után.

 

Nyitvatartás:

A nyári szünetre való tekintettel a kiállítótér június 26-tól szeptember 4-ig zárva tart.

Újranyitás: 2023. szeptember 5.

Nyitvatartás 2023. szeptember 5-től:

  • kedd-szerda-csütörtök: 14:00-18:00
  • péntek: 10:00-18:00
 
Bejelentkezés:

Nagy Dóra

nagy.dora@hagyomanyokhaza.hu 

Er­dély­ből Er­dély­be

Fehér Anikó Erdélyből Erdélybe című írását ajánljuk a Ritmus és hang blogon, mely Jávorszky Béla Kelemen László című életrajzi könyvéről és annak könyvbemutatójáról készült.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!