Kéz­mű­ves pá­lyá­za­tok

Négy pályázat is várja a kézművesek jelentkezését.

 

Bihari Népművészeti Egyesület a Népművészeti Egyesületek Szövetségével és a Hagyományok Házával együttműködve meghirdeti a X. Országos szűr-, szűrrátét-, guba-, nemezkészítő és szűcshímzés pályázatát, melyre várják egyéni alkotók, népművészek, népi iparművészek, kézművesek, szakkörök, alkotócsoportok, a különböző szakágak mesterei közös jelentkezését.

Jelentkezési határidő: 2023. május 5.

👉 Részletek: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/7710

 

„Kanta, korsó, hegyi bogrács - az ihlető fazekasság” címmel hirdettük meg a XXII. Országos Fazekaspályázat és Kiállítást. Az idei pályázat újítása, hogy két tárgyat vár a szűri: egy hagyományos darabot, és azt alapul véve egy továbbgondolt, megújított, adott esetben új funkciót is kapott alkotást.

Jelentkezési határidő: 2023. június 14.

👉 Részletek: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/7695

 

Idén is meghirdettük az évről évre nagy sikernek örvendő Kis fekete pályázatot. Coco Chanel örök klasszikus kis fekete ruhájához ezúttal a 19. századi főúri divatban megjelenő népi motívumokból inspirálódott kiegészítőket vagy akár teljes ruhakölteményeket várunk. A pályázati felkészülést ingyenes mentorprogrammal segítjük.

Jelentkezési határidő: 2023. július 24.

👉 Részletek: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/kisfekete2023

 

A XXIII. Országos Szőttespályázatra augusztus 22-ig várjuk a lakástextíliákat, közösségi terekbe készülő textíliákat, öltözeteket és kiegészítőket, illetve mindezek szövött alapanyagait.

👉 Részletek: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/7550

Er­dély­ből Er­dély­be

Fehér Anikó Erdélyből Erdélybe című írását ajánljuk a Ritmus és hang blogon, mely Jávorszky Béla Kelemen László című életrajzi könyvéről és annak könyvbemutatójáról készült.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!