Meg­érett? Vi­ta­szín­ház a kör­nye­zet­tu­da­tos­ság­ról kö­zép­is­ko­lá­sok­nak - A víz vi­lág­nap­ja

Kötelességünk-e védeni a környezetet? Mik az akadályai annak, hogy változtassunk az életmódunkon? Lehet-e ma olyan viszonyunk a természethez, mint amilyen az eleinknek volt? Fenntartható-e a falusi társadalmakban felhalmozott tudás? Van-e ma létjogosultsága a paraszti kultúra környezettudatos értékeinek? Vagy a felgyorsult-fogyasztói társadalmakra más sors vár? Megérett-e az emberiség a pusztulásra?  

Vitaszínházi előadásra hívjuk a diákokat, akiket érdekel a környezetvédelem témája, és szívesen gondolkodnak együtt másokkal erről a témáról. A Hagyományok Háza vallja, hogy a néphagyományban létezik a 21. század számára hasznos és használható tudás, új programunkkal is ablakot kívánunk nyitni a témára, különböző nézőpontokra. Problémafelvető színházi jeleneteket mutatunk, és ezek kapcsán beszélgetünk tovább a nézőkkel, és néhány meghívott szakértővel. Várunk mindenkit, akit foglalkoztat a klíma krízis, és szívesen vesz részt ezzel kapcsolatos beszélgetésben, vagy csak szívesen hallgatja meg mások véleményét a témában.

Közreműködnek:

Hont Angéla néprajzi szakértő, Milovits Hanna, Rábavölgyi Tamás, Zétényi Lina színész-drámatanárok, Sebestyén Eszter természetvédelmi mérnök szakértő.

A meghirdetett időpontokat különböző környezetvédelmi világ- és jeles napokhoz kapcsoljuk.


Információ és jelentkezés 

Németh Katalin
nemeth.katalin@hagyomanyokhaza.hu

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!