Казкова країна/Túl az Ópe­ren­ci­án

Ми мріяли про місце, де б ви могли зустрітися з товаришами, де маленькі ручки чаклують з природними матеріалами і де через мову народної музики та танцю могли зрозуміти один одного.

Що ми пропонуємо: диво народної музики, енергія народного танцю, магія слухання казок, радість творення чогось прекрасного, цілюща сила спільноти.
На вас чекають: уроки рукоділля, дитячі концерти, танець, народна казка, рухливі ігри та смачний чай для дітей та дорослих. 

Щоб ми могли спорозумітися, нам допоможуть перекладачі. 

17:00 Pозмальовки з фольклорними мотивами та виготовлення музичного інструменту із кукурудзяних стебел з Крістіною Бенедек та Юдіт Орбан
17:15 Щипкове тріо 
Ознайомлення з щипковими інструментами угорської народної музики, цитрою, бубном та кобзою.
Народні ігри і танці для дітей та дорослих під керівництвом Нори Неймет та Шандора Бабінец. 
Олександра Берта (цитра, вокал)
Золан Ченкі (кобза)
Балінт Хорват (бубен)
Нора Неймет, Шандор Бабінец (народний танець)


Álmodtunk egy helyet, ahol találkozni lehet a sorstársakkal, ahol a gyerekek gyerekekkel játszhatnak, ahol a népzene, a néptánc egyetemes nyelvén nincs akadálya egymás megértésének, ahol természetes anyagokból a kis kezek csodákat varázsolnak.
 
Amit kínálunk: a népzene csodáját, a néptánc energiáját, a mesehallgatás varázsát, az alkotás örömét, a közösség gyógyító erejét.
A programon kézművesfoglalkozás, gyerekkoncertek, táncház, népmese, ügyességi játékok és egy finom csésze tea várja a kicsiket és nagyokat.
 
A programokon ukrán-magyar tolmácsok segítik a kommunikációt.

17:00 Népi motívumos színező és hangkeltő eszköz kukoricaszárból Benedek Krisztinával és Orbán Judittal
17:15 Pengetős Trió – Egy húron pendülünk
a produkció leírására:
Az Egy húron pendülünk műsorban a magyar népzene pengetős hangszerei, a citera, a tambura és a koboz kerülnek főszerepbe. A nagyérdemű interaktív hangszerbemutatón ismerkedhet meg közelebbről ezzel a három különleges hangszerrel, amelyek a Pengetős Trió muzsikájában egyedi játékstílusukat megőrizve alakítanak ki egységes hangzásvilágot. Németh Nóra és Babinecz Sándor vezetésével ügyességi népi játékokat, illetve ugrós táncokat próbálhatnak ki a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A programon résztvevők tehát a népzene, népdal, néptánc harmonikus egységének élményével gazdagodhatnak.   
 
Berta Alexandra (citera, ének)
Csenki Zalán (koboz)
Horváth Bálint (tambura)
Németh Nóra, Babinecz Sándor (néptánc)
 

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!