Me­se­hall­ga­tó­vá, me­se­mon­dó­vá ne­ve­lés – a (nép)me­se sze­re­pe az is­ko­lá­ban, óvo­dá­ban

Hagyományok Háza Szabadegyetem

 

Online ismeretterjesztő előadás 

2024. január 31-én szerda este 19 órától „A népmese mai élete” és a Meseszó Egyesület „ÉLŐSZÓVAL, amit a meséről tudni kell” című sorozatainak közös alkalmára várunk minden mesekedvelő felnőttet online programunkon, Mesehallgatóvá, mesemondóvá nevelés – a (nép)mese szerepe az iskolában, óvodában címmel.

Vendégeink lesznek:  

Hevérné Kanyó Andrea, mesterpedagógus, tanító, mentor. Aki nem csak a mindennapi tanításban hirdeti a kortárs gyermekirodalom olvasásának fontosságát, hanem lassan 20 éve egy online olvasási verseny /Olvass.el!/ szervezője, mely már a határon innen és túl is ismertté vált sok száz gyerek és felnőtt számára. 

Dr. Kis Gábor, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar Kommunikáció, Irodalom, Dráma Tanszékének adjunktusa. Fő érdeklődési területe a drámapedagógiában rejlő fejlesztési lehetőségek, valamint a gyerek- és ifjúsági irodalmi nevelés módszertana. Pedagógiájában a gyermekközpontúságot és az elfogadást igyekszik érvényesíteni, kísérletező és alkotó attitűddel, komplex művészeti nevelési szemlélettel. 

Meghívott előadóinkat a népmese, az irodalmi mese mai közoktatásbeli és pedagógusképzésben megfigyelhető helyzetéről kérdezzük, arról, hogyan látják saját tapasztalataik alapján a gyerekek, szülők és pedagógusok meséhez, mesemondáshoz való hozzáállását, hol látják a tennivalókat e téren.

Programunk ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a regisztráltaknak az esemény előtti napon küldjük ki a Zoom-linket.

Regisztráció

 

További információ:

Dala Sára

+36 30 631 8122

dala.sara@hagyomanyokhaza.hu
 

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!