4. nap - Gom­ba­szö­gi Nyá­ri Tá­bor - Folk­Szög­let

Idén is várunk Gombaszögön a FolkSzögletben július 11. és 15. között!

16:00 TÁNCTANÍTÁS
Házigazdák: Répássi Ivett, Kristóf Bálint
A délutáni 16:00-tól kezdődő tánctanításoknál muzsikál a PÓSFA ZENEKAR.
17:00 FOLK-KOCSMAKVÍZ
Minden játszani, nevetni és szórakozni vágyó társaságot várunk a Hagyományok Háza Folk-Kocsmakvízére!
Az angolszász pubquiz-ek és a Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kocsmakvízek mintájára alakítottuk ki a Folk-kocsmakvíz csapatjátékot. A két félidős program különlegessége, hogy a feladványok és fejtörők mind a hagyományos paraszti kultúrához és a táncházmozgalomhoz kapcsolódnak, tehát csupa, kimondottan a táncházas közönség érdeklődési körébe tartozó rejtvényt kell megoldani a résztvevőknek.
18:30 MESEKOCSMA FELNŐTTEKNEK
20:00 KASCHAUER KLEZMER BAND 
koncert
A zenekar elsődleges célja a népzenei és komoly zenei elemekkel gazdagított kelet-európai klezmer zene interpretálása. A zenei stílusuk és repertoárjuk kialakításánál nagy szerepet játszottak a híres európai (amszterdami, pozsonyi, budapesti, krakkói) és ameriai klezmerzenekarok felvételei. A Kaschauer Klezmer Band repertoárjában különböző balkáni, orosz és arab klezmerdallamok változatai hallhatóak – a polkától kezdve a keringőn keresztül egészen a nagyon gyors táncritmusokig, és mindez át van itatva a kelet-szlovákiai folklór hagyományával és érzéseivel is.
 
22:00 HERCZKU ÁGNES: HOZOMÁNY – MAGYARVISTA 
koncert
Az énekesnő, soron következő Hozomány – Magyarvista című albumát most egyetlen vistai (Kalotaszeg) asszony, András Jánosné Gergely Erzsi „Erdei” dalai köré építette. Erre nemcsak „Erdei” Erzsi kivételes egyénisége, repertoárjának gazdagsága és a faluban betöltött közösségi szerepe adott okot, hanem az évek során elmélyülő, egyre meghittebb kapcsolatuk is.
Ez az értékmentő, de előremutató album egyszerre állít emléket a falusi Mestereinknek, énekeseknek, zenészeknek, ugyanakkor mintát adhat arra, hogy ez a zenei kultúra megtanulható, átadható és nagyon-nagyon szerethető.
23:30 TÁNCHÁZ
Házigazdák: Répássi Ivett, Kristóf Bálint
Az éjszakai táncházban muzsikál a PÓSFA ZENEKAR.

 

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!