Fi­gu­rás Nép­tán­cos Bér­let – Ég­ből szál­lott dal­ima­dár

Figurás bérlet - Gyerekek gyerekeknek

Néptáncos bérlet 6–10 éves gyerekeknek

 

Az alsó tagozatos gyerekeknek szóló programunkon végigjárjuk, „végigtáncoljuk” a négy nagy néprajzi tájegységet (Dunántúl, Felvidék, Alföld, Erdély-Moldva), és minden évben újabb kistájak-települések szokásaival, viseletével, gyermekjátékaival ismerkedünk.

 „Égből szállott dalimadár” – népzenei koncert

A tehetséget gyakran az égiektől származtatjuk... Innen kaphatták tálentumaikat a Figurás néptáncos bérlet novemberi közreműködői is. Egy biztos, kiváló népdalénekesünk, Navratil Andrea, aki hosszú ideje a keszthelyi Család Általános Iskola népzenetanára, kollégáival együtt sokat tesz azért, hogy az énekes és hangszeres népzenét a hagyományból vett példa alapján, elsősorban a közös muzsikálás élményén keresztül szerettesse meg. A közelmúltban lemezen is megjelentetett gazdag népzenei összeállításukat a népdalainkban gyakran szereplő madarak és egyéb állatok, tehát a gyermekekhez közel álló tematika ihlette. Ahogy a lemezen, a koncerten is együtt muzsikálnak majd mesterek és tanítványaik.

A Figurás bérletben  - a gyermeknéptánc-mozgalom kiváló műhelyei mellett – szívesen bemutatunk éneklésre és hangszeres muzsikálásra „szakosodott” közösségeket is. A táncot ugyan most sem mellőzzük, de a főszerep az „égből szállott dalimadaraké” lesz.

Közreműködők: Navratil Andrea, Kobzos Együttes, a keszthelyi Család Általános Iskola népzenetanárai és növendékei.
Felkészítő tanárok: Navratil Andrea, Dóra Áron, Legeza Márton.

Narrátor: Varga Máté etnográfus

A bérlet érdekessége, hogy az előadóink olyan gyerek táncegyüttesek, akik évek óta magas színvonalon tevékenykednek egy-egy nagy múltú együttes, vagy művészeti iskola keretein belül. Jó szokásunkhoz híven arra törekszünk, hogy a közönség soraiban ülő gyerekek is aktív résztvevői legyenek az előadásoknak.

A Figurás bérlet további időpontjai: 
2024. 02. 15.: Mezőkölpényi szép farsang (Erdély), Tordasi Pillikék
2024. 04. 18.: Vág-Garam közi táncok (Felföld), Kis és Apró Sendergő Táncegyüttes

 

Csoportos jelentkezés

 

Jegyinformáció:

A jegy ára: 1 800 Ft

További információ:

szervezési kérdésekben:
szervezes@hagyomanyokhaza.hu

szakmai kérdésekben:
Németh Nóra
+36 30 729 2748

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!