Ta­nul­junk nép­mű­vé­sze­tül! 1

A népművészeti anyanyelv elsajátítása vizuális neveléssel és játékkal óvodás korban

60 órás akkreditált képzés

Tanuljunk népművészetül1

A képzés célja az óvodapedagógusok módszertani tudásának bővítése, szemléletmódjának gyakorlatorientált formálása, népművészetünk formavilágának, díszítő motívumainak megismertetése.

Olyan tárgyi és módszertani ismeretekkel szeretnénk felvértezni őket, amik segítenek nyitottságra, alkotó gondolkodásra, önállóságra nevelni a gyermekeket. A megszerzett tudás segítségével hallgatóink képesek lesznek olyan foglalkozásokat tartani, olyan játékeszközöket készíteni, amelyek a játékélmény mellett észrevétlenül becsempészik a gyerekek vizuális memóriájába a népművészeti mintákat.

A program mintavilága többek között a pásztorfaragások motívumkincsei, különféle hímzések motívumai, mézeskalács ütőfák mintái, zsinórminták, fazekas termékek és házoromzatok, építészeti elemek mintakincsei.

A játékkészítő blokkokban az egyszerűbb memória játékokon, dominókon, kirakókon keresztül a már nehezebb lottó, sudoku és térképjátékokon át az útvesztőkig megannyi játéktípus segítségével dolgozzuk fel a különféle mintákat. Az alkotó-vizuális blokkokban izgalmas, látványos megoldások, egyedi és különleges alkotásoké a főszerep.

 

Akiknek ajánljuk: Ezt a képzésünket kifejezetten óvodapedagógusoknak és óvodás korú gyermekekkel foglalkozó közművelődési szakembereknek ajánljuk.

 

Oktató: Sevella Zsuzsanna fejlesztőpedagógus, játékfejlesztő

 

Tanfolyami alkalmak:

2020. február 18.

2020. március 3., 10., 24.

2020. április 7., 21.,

2020. május 19., 26.

2020. június 2.

 

Kezdési időpont: 14:00-19:00

 

Képzés díja: 40 000 Ft

Maximális létszám: 20 fő

Vizsga: 2020. június 

 

A jelentkezés az online jelentkezési lap kitöltésével. A tanfolyami díjat első alkalommal a helyszínen, készpénzben lehet kifizetni.

 

Online jelentkezési lap

 

Amennyiben cég vagy intézmény a költségviselő, kérjük, töltse ki a leölthető dokumentumok közt található költségviselői nyilatkozatot is, és postai úton és szkennelve e-mailben küldje el a 1251 Budapest, Pf.: 23. címre és a peter.szidonia@hagyomanyokhaza.hu e-mail címre.

 

Letölthető dokumentumok


Pedagógus akkreditáció: 9-161/2018

 

 További információ:

Népművészeti Módszertani Műhely

Dékány Dóra

dekany.dora@hagyomanyokhaza.hu

(+36 1) 225 6057

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!