Folk-kocs­mak­víz + „Tánc­há­zas tév­hi­tek” - ON­LINE és ÉLŐ

A Nagyböjt jegyében  fog zajlani márciusi folk-kocsmakvíz játékunk, amire szeretettel várunk Benneteket - akár élőben a Hagyományok Házában, akár online, otthonról. Ezúttal ugyanis hibrid változatban szervezzük meg a kvízt, remélve, hogy így igazán senkinek nem kell lemondania a részvételről! Az élő játékot közvetítjük, amibe online feladatlap segítségével bekapcsolódhatnak csapatok a virtuális közösségi térben is.

A fiatal, egy évad után sikeressé és kedveltté vált közösségi játék a kocsmakvízek oldott hangulatát ötvözi a néprajzi tematikával.

Aki komoly, tudományos, feszengő hangulatú versenyre számít, az csalódni fog. A lexikális tudás ugyan fontos, de mellette a kreativitás, a humorérzék és a vidámság is elengedhetetlen. A kérdések a táncházmozgalomhoz, a népművészethez, a társművészetekhez kapcsolódnak, ezért jó, ha minden csapatban van 1-2 fő, aki ezekben jártas.

A változatos - szöveges, zenés, táncos – feladatokban is bővelkedő vetélkedőt minden alkalommal egy-egy további érdekes tartalom (népzenei koncert, filmvetítés, előadás) követ.

Ezúttal „Táncházas tévhitek” címmel Pávai István népzenekutató kifejezetten élvezetes, humoros, sok-sok érdekességgel tűzdelt előadása következik, az általunk igen kedvelt intézményről: az ötven éves táncházról!

Törzscsapataink mellett szeretettel várunk minden új érdeklőt!

Játékidő: 18.30-19.50

 

Regisztráció

Csapatonként kérjük a regisztrációt (a csapattagoknak nem kell külön-külön regisztrálni)!

 

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!