Far­sang­far­ki Folk-kocs­mak­víz - ON­LINE

Minden játszani, nevetni és szórakozni vágyó baráti társaságot vár a Hagyományok Háza Folk-Kocsmakvíze havonta egy este!

A 2020 nyarán meghirdetett kocsmakvíz-versenyek sikerén felbuzdulva ismét várjuk a játszani vágyó, 4 és 7 fő közötti baráti társaságok, csapatok jelentkezését! 

Aki komoly, tudományos, feszengő hangulatú versenyre számít, az csalódni fog, mert itt nem a lexikális tudásra, hanem kreativitásra és vidámságra lesz szükség! A kérdések valamilyen módon a Táncházmozgalomhoz, a népművészethez, népi mesterségekhez kapcsolódnak, tehát jó, ha minden csapatban van legalább 1-2 fő, aki ezekben a témákban jártas! A muzsika-felismerő fülét és a tippelő-tehetségét se hagyja otthon senki, hiszen egyedi és izgalmas nyereménnyel jutalmazzuk a bajnok-csapatokat!

folk-kocsmakvíi

 

Folk-kocsmakvízünket a pandémia időszaka alatt az online térben tartjuk. Mivel így a határok és távolságok megszűnnek, távolabb élő barátainkat is szeretettel várjuk a játékra! A London-Nyárádszereda 2 400 km-es tengely már megvan, de a horizont még tágítható!

A játékot szokás szerint Varga Máté fogja vezetni, amit a csapatok élőben tudnak követni online. A feladatlapokat szintén egy online feladatkészítő rendszerben küldjük, a csapattagok egymással pedig otthonról, egy szabadon választott és létrehozott felületen (meet/zoom/teams/skype/stb.) tudnak beszélgetni egymással.

 

A játék után Mihó Attila és „a gardonos különítmény” rövid koncertjére és közös éneklésre is invitáljuk a játékosokat!

CSÍKORSZÁGBÓL LEVELET...

A farsang a mulatságok, lakodalmak, illetve a vénlányok és az agglegények kigúnyolásának az időszaka. Nincs ez másképp Csíkban és Gyimesben sem. Az este folyamán ismert, valamint kevésbé ismert tréfás énekek, táncdallamok fognak megszólalni Csík vármegyéből. Ne fogja vissza magát senki a képernyők mögött, és kedvére daloljon, mulasson velünk!

Muzsikál:

Mihó Attila és barátai („a gardonos különítmény”)

András Orsolya – ének, gyimesi gardon, kávás gardon

Mihó Attila – hegedű

Fekete Márton – kontra

 

Regisztráció

Csapatonként kérjük a regisztrációt (a csapattagoknak nem kell külön-külön regisztrálni)!

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!