Folk­lór film­klub: Két fel­tá­ma­dás - EL­MA­RAD

2019-ben útjára indítottuk a Hagyományok Háza Martin György Médiatárában azt a néprajzi dokumentumfilm-sorozatot, melynek keretében dr. Martin György néptánc- és népzenekutató életműve mellett kiemelkedő és mértékadó népzenész és néptáncos adatközlőkről, valamint folklórgyűjtőkről és néprajzi eseményekről készült filmeket mutatunk be. A sorozatot különösen ajánljuk a népzenével és néptánccal foglalkozó fiatalok, középiskolai és egyetemi hallgatók figyelmébe, de bármilyen korosztály érdeklődőit szívesen látjuk! A filmklub házigazdája: Sztanó Hédi etnográfus, filmrendező.  

A csütörtökönként 18:00 órakor kezdődő, egyórás vetítésekre meghívjuk a filmhez kötődő alkotókat, szakértőket, egyúttal bemutatjuk a Martin György Médiatárban található, a témához kapcsolódó szakirodalmat, kiadványokat.

 

Két feltámadás 

A zenés-táncos dokumentumfilm a kalotaszegi Magyarvalkó magyar, és a máramarosi Sugatag faluk húsvéti szokásait dolgozta fel sajátos, lírai szerkesztésű megközelítésben. A film elkészítésének ötletadója és közvetett szereplője Korniss Péter Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus. 

Meghívott vendég: Korniss Péter fotóművész, Dénes Zoltán operatőr 

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!