A Magyar Állami Népi Együttes megkezdte februárban országjáró turnéját, melynek során számos olyan településre is eljutunk ahol régen, vagy még egyáltalán nem jártunk. Nem titkolt célunk, hogy az a kultúra, amellyel vidéken ismerkedtünk meg, és amelyet felhasználva számos darabot színpadra állítottunk már, most visszatérhessen oda, ahonnan elszármazott, ahonnan végeredményben is kölcsön kaptuk.

A műsort helyszínenként a vendéglátó települések együtteseinek, előadóinak produkciói színesítik, mindemellett daltanítás, alkalmanként táncház is gazdagítja a programot.

Az esemény a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködésben valósul meg, a Petőfi Kulturális Program részeként.

Szár­nya­ló ze­nei öt­le­tek

Május 2-án ismét izgalmas zenei kísérletnek lehetünk szem- és fültanúi, a Hagyományok Háza Népzenei inkubátor programjában, ezúttal ugyanis három tehetséges és kreatív népzenész öltöztet új köntösbe egy közismert magyar népmesét, A szorgalmas és a rest leány történetét. A Cinka triót Paár Julcsi mentorálja.

Érdekli a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!