I. Felvidéki Népzenésztalálkozó

Kedves Táncegyüttes-vezetők, Néptáncosok!

Különleges alkalomra szeretnénk invitálni a hazai néptáncegyütteseket és a Táncfórum közösségét. Először kerül sor a felvidéki népzenészek és népzenei együttesek találkozójára, az I. Felvidéki Népzenésztalálkozóra, február 3-án és 4-én Komáromban, az Egressy Béni Városi Művelődési Központban és a RÉV - Magyar Kultúra Házában. Az ország egész területéről 14 zenekar, több mint 70 zenész fogadta el a meghívásunkat. Ebből is kiderül, hogy mennyi zenész és zenekar működik szűkebb pátriánkban. A színpadon ugyanúgy képviseltetik magukat a régebbi generációk együttesei, mint a fiatal, pár éve működő zenekarok. Így aki nosztalgiázni szeretne, vagy meghallgatni az új tehetségeket, mindkettőre lesz lehetősége. Azért is különleges alkalom ez, mert most nem a tánc, hanem a zene, a zenekarok vagy inkább a zenészek kerülnek fókuszba, akik egész évben a színpad oldaláról, mint kíséret figyelnek benneteket.

Sok szeretettel várunk mindenkit!

PROGRAM

2023. február 3. (péntek)
RÉV – Magyar Kultúra Háza
19:00 - Parapács zenekar (koncert)
20:00 - táncház a Parapács és a Varjos zenekarral
A belépés díjmentes.

2023. február 4. (szombat)
Kiss Péntek József Kamaraterem – előadások
10:00 - Agócs Gergely: Felvidéki népzenei gyűjtések a ´90-es években
11:00 - Farkas József: A Hagyományok Háza - Szlovákia tevékenysége 
11:30 - Hanusz Zoltán: FIGUR népzenei tanfolyamok és táborok
A belépés díjmentes.

Egressy Béni Városi Művelődési Központ (színházterem)
18:00 - ünnepélyes gálaműsor
Közreműködők:
Agócs Gergely, Alt István és barátai, Bellő zenekar, Cseh Tamás Band, File Banda, Húros banda, Lakatos Áron és zenekara, Nagy Csomor András és zenekara, Parapács zenekar, Pántlika zenekar, Pengő zenekar, Pósfa zenekar, Rév zenekar, Varjos zenekar, Varsányi zenekar
Belépőjegy: 8€

Kísérőrendezvény

Farkas József fotókiállítása (foyer)


Műsorvezető: Farkas József
Fővédnök: Lakatos Róbert
Főszervező: Egressy Béni VMK, Komárom

Ün­ne­pi nyit­va­tar­tás

Az elkövetkező hetekben az ünnepi nyitvatartásunk a következőképpen alakul. Szeretnénk felhívni a figyelmet a változásokra.

Fő­igaz­ga­tói gon­do­la­tok az ar­cu­lat­vál­tás­ról

2024 tavasza a külvilág számára is látványos megújulást hoz a Hagyományok Háza életébe. Az elmúlt évek vezetői, strukturális és működési változásait, amelyek működésünk hatékonyságát, a népművészet magasabb szintű képviseletét hivatottak elősegíteni, egy új arculat bevezetésével koronázzuk meg.

Érdekel a többi műsor?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön elsőként rendezvényeinkről, képzéseinkről!