A szőlő lelke – kerekasztal-be­szél­getés

 hallasserult latasserult mozgasserult

Kerekasztal-beszélgetésünkben a szőlészet és borászat témakörét járjuk körbe, a környezettudatosság szempontjaira is nagy hangsúlyt fektetve. Szó lesz organikus borászatról, a szőlészet melléktermékeinek teljeskörű felhasználásáról, organikus szőlőmagolaj készítésről és a szőlő kozmetikai célú felhasználásáról. Beszélgetünk a szőlő szerepéről a hagyományos paraszti társadalmakban, a tradíció és a megújulás szerepéről a borászatok életében, ahogy szót ejtünk a hazai szőlő-és borkultúra alakulásáról, a szőlőhöz és a borhoz kapcsolódó mítoszokról és a szürethez kötődő szokáselemekről is. 
 
A beszélgetést vezeti: Szabó Edit újságíró, a borsmenta.hu bor-gasztro magazin főszerkesztője
Vendégeink: 
Illés Péter – muzeológus, kulturális antropológus
a villányi Bock pincészet – családi tradíciók a szőlőtermesztésben – öröklődés és megújulás, a szőlő teljeskörű felhasználása, a boroktól a kozmetikumokig 
Karner Fanni, Karner Borászat – organikus borászat, birtokfilozófia: termőhely, terméskorlátozás, természetesség, tisztaság, tisztesség
 

Interested in other programmes?

Subscribe to our newsletter and be the first to hear about our events and training.