Hagyományok Háza

 

Programok

Programkereső:

-tól -ig

Összes programunk

 

Hírarchívum   2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013 · 2012 · 2011 · 2009 · 2008

Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával hozzájárult, hogy a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület Szívvel-lélekkel című, a néphagyományt népszerűsítő projektterve bekerült az OTP Együttható pályázatának legjobbjai közé, és így 1 millió forintos támogatást kaphatott.

Tovább »

Már kapható a Hagyományok Háza több címletben vásárolható ajándékutalványa, amelyet jegypénztárunkban lehet beváltani saját szervezésű előadásainkra.

Jegypénztárunk 2011. december 22-től január 8-ig zárva tart, január 9-től 12-ig 12 órától 17 óráig, január 13-án 10 órától 14 óráig tart nyitva.

Tovább »

A nemrég a Hagyományok Házában is nagy sikerrel koncertező Szászcsávási banda és a Téka együttes gondoskodik a szilveszteri jó hangulatról a Fonóban, ahol a táncházi muzsika egészen hajnalig szól majd.

Tovább »

Meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt a kezdők részére meghirdetett csuhéfonó és gyapjúszövő szakköreinkre: január 22-ig várjuk a jelentkezési lapokat.

Tovább »

Nagyszabású bemutatóval kezdi az évet 2012. január 7-én a Magyar Állami Népi Együttes és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar: a Magyar Tánckoncert című, új műfajt is meghatározó produkcióban egyszerre jelenik meg a magyar múlt és jelen. A kétórás produkcióban szimfonikus zenekari művek és táncjelenetek váltják egymást.

Erre az előadásra 4x2 db belépőjegyet sorsolunk ki az alábbi kvíz helyes megfejtői között, a nyereményjegyeket a nyertesek a helyszínen vehetik át.

A megfejtéseket 2011. december 20-ig várjuk.

Tovább »

Kérjük, ma éjfélig még szavazzanak a Facebookon a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület Szívvel-lélekkel című, néphagyományt népszerűsítő projekttervére, amely bekerült OTP Együttható pályázatának legjobbjai közé.  Ahhoz, hogy esélyünk legyen a kampány megvalósítására, be kell jutnunk az 5 legtöbb szavazatot gyűjtő pályázó közé. Kérjük, segítsenek nekünk ebben!

 

Tovább »

A Virágok vetélkedése sorozat egyszerre mutatja be a gyökereket, demonstrálva hagyományos kultúránk iránti tiszteletünket, és az erre épülő „új hajtásokat”. December 8-án, jubileumi koncertsorozatunk utolsó koncertjén a Söndörgő és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának fergeteges műsorában a nemzetiségi és magyar népzene mérkőzik meg egymással. Háziasszony: Herczku Ágnes

Tovább »
2011. december 6.

Karácsonyi vásár

December 16-án 10 és 18 óra között tartjuk hagyományos karácsonyi vásárunkat a Hagyományok Házában. A kézműves mesterek portékái mellett a Hagyományok Háza kiadványai is megvásárolhatóak ezen a napon, utóbbiak akár 50 százalékos kedvezménnyel, míg belépőjegyeinket 40 százalékos kedvezménnyel kínáljuk. A gyerekeket kézműves foglalkozások (például szalma- és csuhédísz-készítés) várják, a délután öt órakor kezdődő Aprók tánca pedig ezúttal ingyenes.

 

Tovább »

Meghosszabbítottuk a népi ékszerkészítő tanfolyam jelentkezési határidejét: január 20-ig várjuk a kitöltött jelentkezési lapokat. Kezdők részére meghirdetett tanfolyamunk során elméleti ismeretként a hagyományos népi ékszerek történetét, típusait, funkcióit, a gyakorlati foglalkozásokon pedig a gyöngyfűzés mellett a fém- és lószőrékszer-készítés alapjait sajátíthatják el az érdeklődők.

Tovább »

Meghosszabbították a Gombold újra! című pályázat jelentkezési hatáirdejét, a regisztrációs lapokat január 13-ig lehet kitölteni. Az öltözéktervezési pályázatot a Design Terminál hirdette meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szakmai együttműködésével. 

Tovább »

A kettős jubileumát ünneplő Hagyományok Háza játékra invitál kicsiket, nagyokat. Az év során összesen négy fejtörőt állítottunk össze, amelyek után külön-külön is sorsolunk a kvízt hibátlanul kitöltők között, aki pedig mind a négyet beküldi hibátlanul, akár a Hagyományok Háza nyári táborába is nyerhet 2 fő részére részvételi lehetőséget. A negyedik kvíz megfejtéseit január 2-ig várjuk.

Tovább »

A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES ÉS A HEVEDER ZENEKAR Száz évig című táncszínházi előadása Fodor Sándor "Netti" prímásra emlékezik november 29-én a Hagyományok Házában. A műsor után közönségtalálkozóra várjuk a nézőket, majd táncház következik a Heveder zenekarral. 

Tovább »

MESTERREMEK III. címmel nyílik időszaki kiállítás a 2011-ben Népi Iparművész címet kapott alkotók munkáiból a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum időszaki kiállítótermében (I., Szilágyi Dezső tér 6.). A tárlat november 18-tól látogatható.

Tovább »

CSERÉPFAZÉK címmel tart előadást Csupor István november 11-én délután öt órakor a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban (I., Fő utca 6.) a Vászon-fazék című kiállításhoz kapcsolódóan. Az előadás múzeumi belépőjeggyel látogatható, a Hagyományok Háza baráti kör tagjainak ingyenes.

Tovább »

November 10-én este héttől Kádár István vonósnégyese, a Szeret zenekar, Herczku Ágnes és Djerdj Tímea vezeti be a közönséget a népzene és a komolyzene kapcsolatába. 

Tovább »
2011. november 1.

Jubileumi Almárium

Jubileumi AlmáriumAz ALMÁRIUM sorozatban november 19-én az Iglice Táncegyüttes és a Muskátli Hagyományőrző Együttes műsora látható, ezen kívül Varsányból és Őrhalomról érkezett adatközlőkkel találkozhat a közönség.

Tovább »

Jubileum

Kisorsoltuk a jubileumi játék második fordulójának nyerteseit, a harmadik kör kérdéseire pedig október 30-ig várjuk a válaszokat.

 

Tovább »
2011. október 1.

À la carte bérlet

A la carte bérletA Virágok vetélkedése, a jubileumi 60-10, az Almárium, a Tánc, Tánc, Tánc...és, illetve a Táncról táncra szabadbérletünk előadásaiból mindenki kedve szerint állíthatja össze minimum háromalkalmas À la carte bérletét, amelyet 25 százalékos kedvezménnyel vásárolhat meg.

Tovább »
2011. szeptember 29.

Népismei Tudománytár

Varga Sándor néptánckutató, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszékének oktatója tart előadást az ormányi terepmunka tanulságairól "A legjobb táncos" címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk október 4-én, kedden délután 4 órakor a Hagyományok Háza közösségi termében.

 

Tovább »
2011. szeptember 22.

"Adok néktek aranyvesszőt"

A Kallós-gyűjtemény mezőségi anyagából összeállított kamarakiállítás látható a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban. A múzeum megváltozott nyitva tartással, keddtől szombatig 10 és 18 óra között várja a látogatókat.

Tovább »
2011. június 18.

Délvidéki kirándulás 2011

Fotó: Turbéky Dénes

Tovább »

Aktuális hírek