Hagyományok Háza

 

Programok

Programkereső:

-tól -ig

Összes programunk

 

Hírek

2017. szeptember 12.

A sokszínű Lengyelországot bemutató előadásával érkezik a Śląsk Lengyel Nemzeti Ének- és Táncegyüttes

Íme, Lengyelország! című előadásával érkezik Budapestre a Śląsk Lengyel Nemzeti Ének- és Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes szakmai partnere a "Helokane POLUDNIA" projekt keretében, amelyet a Lengyel Kulturális Minisztérium és a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatósága támogatott.

A sziléziai Śląsk (Slonszk) Lengyel Nemzeti Ének- és Táncegyüttes Lengyelország legrégebben alapított (1953) és egyik legnagyobb néptáncegyüttese. Eredetileg Felső-Szilézia és a Beskids régió folklórjára és néptánc hagyományaira fókuszáltak, idővel azonban az összes lengyel régió nemzeti tánca repertoárjukra került.

Az előadásban népdalok és néptáncok szerepelnek, amelyek Lengyelország különböző tájainak jellegzetességeit jelenítik meg, a néptánc-koreográfia által gazdagítottan. A koncert dinamikus jellege és a színes kosztümök a közönség tagjait a színes népi kultúra világába röpítik.

Az előadás megtekinthető 2017. szeptember 14-én 19:00 órától a MOM Kulturális Központban (1124 Budapest, Csörsz u. 18.).

Jegyvásárlás